wat het ergste eigenlijk is, is dat toen ik jong was ik dit soort fruit/groente normaal at. En het nog steeds zou doen, als het te verkrijgen zou zijn.
Het is ook nog wel te verkrijgen op bepaalde plekken. Mijn lokale groente boer heeft vaak niet de perfecte gronte/fruit naast de perfecte liggen. En het leuke is, veel mensen willen dan toch nog bv de mooie rechte bonen, terwijl de kromme de helft goedkoper zijn.
Dat is hetzelfde waarom bijvoorbeeld mint limonade siroop groen moet zijn.
Daar duwen ze groene kleurstof in omdat "wij" blijkbaar denken dat als die niet groen is, die niet naar mint smaakt.
Om dezelfde reden gaat er gele kleurstof door kaas en noem zo maar op.
En wij zitten uiteindelijk alleen maar E-nummers van geur-, smeur- en braakstoffen te eten omdat we na al die jaren blijkbaar denken/verwachten dat iets een bepaalde vorm, kleur of geur dient te hebben en we het anders niet in onze monden duwen.
Een mens blijft een vreemd wezen toch?